Εχθές έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο η αγωνίστρια από την Τουρκία, Birsen Kars, η οποία επέζησε της μεγάλης σφαγής στις τουρκικές φυλακές το 2000 που συντελέστηκε με εντολή του ιμπεριαλισμού.

Όπως αναφέρει το Λαϊκό Μέτωπο “η συντρόφισσα μας, η οποία έχει υποβληθεί σε θεραπεία καρκίνου για πολλά χρόνια, η BIRSEN KARS έπεσε μάρτυρας, στις 6 Φεβρουαρίου 2022 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Η BIRSEN KARS είναι μία από τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την επανάσταση της Ανατολίας μέχρι την τελευταία της πνοή, πλήρωσε βαριά το τίμημα σε αυτόν τον αγώνα και κάηκε ζωντανή στη σφαγή των φυλακών της 19ης Δεκεμβρίου του 2000.

Δεν είναι η ασθένεια που σκότωσε τη σύντρόφισσα μας BIRSEN KARS, αλλά οι σοβαρές συνθήκες φυλάκισης που οδήγησαν σε αυτή την ασθένεια και οι χημικές βόμβες που ρίχτηκαν στο σώμα της στη σφαγή της 19ης Δεκεμβρίου. Τα ονόματα των δολοφόνων είναι άγνωστα μέχρι σήμερα.Οι δολοφόνοι της είναι ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ-ΕΕ και η ολιγαρχία, οι οποίοι και σχεδίασαν την πολιτική “είτε αλλαγής μυαλού, είτε θανάτου”. Οι εκτελεστές της εποχής είναι ο Bulent Ecevit, ο Hikmet Sami Türk και άλλοι εχθροί του λαού που εμπλέκονται στη σφαγή”.

“Είτε θα μετανιώσετε για τις ιδέες σας, είτε θα πεθάνετε” ήταν η οδηγία της επιχείρησης σφαγής δεκάδων αγωνιστών μες στα κελιά που ονομάστηκε από τον ιμπεριαλισμό…. “επιστροφή στη ζωή”!

Κατά την επιχείρηση αυτή η Birsen Kars και άλλες αγωνίστριες είδαν τις συντρόφισσες τους να καίγονται δίπλα τους και τους φονιάδες να πετούν αέρια στα κελιά σαν αστείο. Σε στιγμιότυπο που η Birsen και μια ακόμα αγωνίστρια βγαίνουν από το κολαστήριο φωνάζουν: “μας καίνε και γελάνε”.

Η Birsen Kars μέχρι και την τελευταία της πνοή δε σταμάτησε να πολεμά τον ιμπεριαλισμό και να τιμά τη μνήμη των ηρώων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Οι άνθρωποι που πλήρωσαν αυτό το ακριβό τίμημα για την πιο όμορφη ιδέα είναι ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Η Birsen Kars θα ζει για πάντα στους αγώνες των λαών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση έθνους από έθνος, τάξης από τάξη, ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ!