Το Σάββατο 4/06 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση από συντρόφους και συντρόφισσες στην περιοχή του Θησείου επ’ αφορμής της φασιστικής επίθεσης που δέχτηκαν μετανάστες στις 6/05. Μοιράστηκαν κείμενα, κρεμάστηκαν πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης και φωτογραφίες.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ –

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Την Παρασκευή 6 Μάη ομάδα τριών μεταναστών από το Πακιστάν δέχτηκε φασιστική επίθεση ενώ επέστρεφε από το τζαμί της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια. Κατεβαίνοντας σε στάση του λεωφορείου κοντά στη Τεχνόπολη και αφού πέρασαν στην απέναντι πλευρά για να κατευθυνθούν στα Πετράλωνα, τους ακολούθησαν δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού με τέσσερα άτομα τα οποία φορούσαν κράνη και full face. Οι ίδιοι άρχισαν να βρίζουν τους μετανάστες και επιτέθηκαν σε έναν εκ των τριών. Του έβγαλαν το καπέλο της προσευχής και του έσκισαν την πουκαμίσα που φορούσε και τον χτύπησαν. Είχε προηγηθεί η επίθεση με πυροβολισμό κατά του μετανάστη που φόραγε τα ίδια ρούχα στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου στις 2 Μάη, μετά την γιορτή του τέλους του ραμαζανιού.

Οι επιθέσεις απέναντι αυτές απέναντι σε μετανάστες δεν συνέβησαν σε κενό τόπο και χρόνο. Βιώνουμε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος με την ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, με τις συνεχείς αυξήσεις του κόστους ζωής, με τους χιλιάδες νεκρούς από την κρατική διαχείριση της πανδημίας, μείγμα το οποίο οδηγεί στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης.

Το «εκρηκτικό» αυτό μείγμα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι φασίστες προκειμένου να κάνουν πιο δυναμικά την επανεμφάνισή τους και να κερδίσουν ξανά τον χώρο εκείνο που «έχασαν». Οι φασίστες και η ακροδεξιά ρητορεία βγήκαν ξανά στο φως, με τον συνήθη ακροδεξιό λόγο ο οποίος ενοποιεί μια περίπλοκη κοινωνική πραγματικότητα και παράγει συνολικές και εύπεπτες αφηγήσεις. Με αυτές επιχειρείται να ερμηνευτεί μια σύνθετη πραγματικότητα η οποία επηρεάζει τις ζωές των από τα κάτω. Στο πλαίσιο αυτό ως «υπεύθυνοι» – μεταξύ άλλων – καταδεικνύονται αφηρημένα οι μετανάστες, ως άλλοι φτωχοδιάβολοι οι οποίοι ανάλογα την συγκυρία παρουσιάζονται ως αυτοί που παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων, ως οι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, ως καθολικά εγκληματικά υποκείμενα, ως μιάσματα που επιχειρούν την καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού κ.α.

Το ελληνικό κράτος από την άλλη, όπως κάθε κράτος ακολουθεί τη ρατσιστική πολιτική του, έχοντας τους φασίστες ως το δεξί του χέρι για τη «βρώμικη» δουλειά.Σ’ αυτό το πλαίσιο επιδίδεται σε παράνομες επαναπροωθήσεις, γνωστές και ως pushbacks, στην κακοποίηση μεταναστ(-ρι)ών, στην άρνηση του δικαιώματος υποβολής αιτήσεως διεθνούς προστασίας (δικαίωμα στο άσυλο) αλλά και στον περιορισμό τους σε φυλασσόμενα και κλειστά «κέντρα υποδοχής προσφύγων» ή αλλιώς στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ακολουθεί μια πολιτική βασισμένη στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των μεταναστ(ρι)ών οι οποίοι θα επιλέγουν την Ελλάδα είτε για να ζητήσουν άσυλο είτε ως ενδιάμεσο σταθμό προκειμένου να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τους αρνείται παράλληλα την πλήρη πρόσβαση στην υγεία, τους απομονώνει και οργανώνει επιχειρήσεις – σκούπα, με σκοπό τις μαζικές απελάσεις.

Ως αντιφασίστες/-στριες, αναρχικές/-οι, κομμουνιστ(-ρι)ες, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται στα δικαστήρια και με νόμους. Το αντιφασιστικό κίνημα άλλωστε ήταν αυτό που τα προηγούμενα χρόνια έδωσε μάχες εμπροσθοφυλακής σε κάθε γωνία του ελληνικού χώρου, χτύπησε τους φασίστες όπου τους βρήκε, διεξήγαγε μια μεγάλης κλίμακας αντιφασιστική προπαγάνδα και παρήγαγε ριζοσπαστικό, επαναστατικό, αντιφασιστικό λόγο. Έτσι και τώρα, με μαχητικότητα, αγωνιστικότητα και μεθοδικότητα τασσόμαστε ενάντια στον φασιστικό εσμό και τις επιθέσεις τους, αντιλαμβανόμενοι/-ες ότι καμία σπιθαμή γης δεν τους ανήκει. Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και κάθε χειραφετητική, επαναστατική προοπτική πάντα περνούσε-και περνάει ακόμα-μέσα από τον αποφασιστικό αντιφασιστικό αγώνα με όλα τα μέσα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

Πηγή https://www.athens.indymedia.org/post/1619085/