Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων για την υπόθεση της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα με την εξέταση της Μάγδας Φύσσα.

9 χρόνια τώρα η Μάγδα Φύσσα δε λύγισε. Ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και τους υποστηρικτές των δολοφόνων του γιού της, κοίταξε κατάματα την αστική δικαιοσύνη και έδωσε μάχη άνιση για την υπεράσπιση της μνήμης του παιδιού της, έδωσε κουράγιο και πνοή στο αντιφασιστικό κίνημα, έγινε σύμβολο τιμής, δικαιοσύνης και αποφασιστικότητας. Να σταθούμε στο πλευρό της Μάγδας που έγινε η μάνα των μαχόμενων και των καταπιεσμένων.

Η Μάγδα Φύσσα ύψωσε το ανάστημά της, όπως και ο Παύλος. Ο Παύλος δε έφυγε, δεν τον βρήκαν μπόσικο, μα περήφανο και έτοιμο να υπερασπιστεί εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα την αξιοπρέπεια ολόκληρης της κοινωνίας. Το δρόμο της μακροχρόνιας αυτής μάχης ενάντια στα τέρατα και τους συνεργάτες του φασισμού, το δρόμο των καθημερινών αντιφασιστικών αναμετρήσεων στα δικαστήρια και τα δημόσια πεδία της μητρόπολης κράτησε με μάχες και θυσίες ανοιχτό, στενό το στενό, το πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα. Στάθηκε εμπροσθοφυλακή στο ύψος των καιρών και ζήτησε λογαριασμό για τις επιθέσεις σε μετανάστριες, εργάτες, αγωνιστές και αγωνίστριες. Έγινε ανάχωμα στην κλιμακούμενη ενίσχυση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου από ολόκληρο τον καθεστωτικό μηχανισμό, αναχαιτίζοντας τη δολοφονική δράση των ταγμάτων. Η στάση αυτή κράτησε το δρόμο ανοιχτό για τους 30.000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που περικύκλωσαν το Εφετείο την μέρα της απόφασης του δικαστηρίου της χρυσής αυγής, αναγκάζοντας τους εχθρούς της εργατικής τάξης και του λαού να ζυγίσουν τις κινήσεις τους και να πάρουν στα σοβαρά τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κινήματος. Στην πορεία των καθημερινών αυτών αντιφασιστικών αντιστάσεων στοχοποιήθηκαν και διώχθηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες μεταξύ των οποίων και οι 2 σύντροφοί μας, αντιφασίστες αγωνιστές. Κομμάτι της ευρύτερης πολύμορφης και δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ της αγωνιζόμενης κοινωνίας, του Κράτους και των φασιστών. Μιας αντιστασιακής παρακαταθήκης πλούσιας σε περιεχόμενα και δυναμικές οπού πρωτοπόρο τμήμα της υπήρξαν οι μαχητικοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συγκρούστηκαν – και υλικά – χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη με τους φασίστες. Καλούμε σε επαγρύπνηση το κόσμο του αγώνα και του καθημερινού μόχθου, μέχρι να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη. Μέσα στη βία της φτώχειας και την τρομοκρατία της ανέχειας θα ζυγιαστούμε. “Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.

”Μπ. Μπρεχτ

Στη γειτονιά, το σχολείο, τη δουλειά. Σε στέκια, πλατείες και στενά να μην αφήσουμε σπιθαμή στα ναζιστικά σκουπίδια και λοιπούς λακέδες των αφεντικών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΩΡΑ 8.30

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ

Ταξική Αντεπίθεση, Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών