Τα δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο, το πρώτο ανοιχτά της Λέσβου, με έως τώρα 17 νεκρούς (16 νεαρές αφρικανές γυναίκες και ένα αγόρι) και το δεύτερο στα Κύθηρα, με δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες (προερχόμενους κυρίως από το Ιράκ και το Αφγανιστάν) αποτελούν προδιαγεγραμμένα εγκλήματα με ονοματεπώνυμο: την ιμπεριαλιστική λεηλασία της Αφρικής, τις νατοϊκές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία και τη ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και του ελληνικού κράτους.

Από τα push backs στο Αιγαίο ως τους φράχτες του Έβρου, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, η Ευρώπη Φρούριο δολοφονεί![…] Η πύκνωση των ναυαγίων στη Μεσόγειο δεν είναι μια απλή συσσώρευση “τραγωδιών”. Είναι δολοφονίες της Ευρώπης Φρούριο και του δομικού ρατσισμού της. Είναι θυσίες στο βωμό του κεφαλαίου. Το διεθνές κεφάλαιο, τα κράτη του και οι διακρατικοί οργανισμοί χτίζουν την “ανάπτυξη” τους μέσα από τη λεηλασία και τη βίαιη φτωχοποίηση της περιφέρειας και από την παρανομοποίηση των ανθρώπων που ξεριζώνονται από τους τόπους τους, ώστε να δημιουργηθεί μια ακραία υποτιμημένη εργατική δύναμη, βορά στα χέρια της λευκής ή μαύρης συσσώρευσης κεφαλαίου (κι όλων των πιθανών συνδυασμών τους).

Οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης είναι η συνέχεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης. Οι ένστολοι φρουροί της ΕΕ συνεχίζουν τη διαρκή εξόντωση των λαών απ’ την καπιταλιστική πολεμική μηχανή. Ο πόλεμος συνεχίζεται μέσα στη Ευρώπη με αντιμεταναστευτικές πολιτικές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά πογκρόμ και ρατσιστική προπαγάνδα. Έχουμε χρέος να γίνουμε κομμάτι αυτού του πολέμου, στεκόμενοι στο πλευρό των κολασμένων. Να σταθούμε απέναντι στην πολιτική εξόντωσης που ακολουθεί ευρωενωσίτικη λυκοσυμμαχία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Όλοι-ες στην αυριανή διαδήλωση στα Γραφεία της ΕΕ- Συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμώνος 7μμ