Όλοι-ες στην διαδήλωση αλληλεγύης στα Προσφυγικά το Σάββατο 21/01, 13:00, Μετρό Πανόρμου

Στις 22/11 το κράτος πραγματοποίησε διευρυμένη κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στην Κατειλημμένη Κοινότητα των Προσφυγικών. Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στη γενικευμένη πολιτική καταστολής του εσωτερικού εχθρού. Η επίθεση του κράτους στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους αποτελεί μια πτυχή της συνολικής επίθεσης στα κοινωνικά κεκτημένα, αναγκαίο συμπλήρωμα των πολιτικών φτωχοποίησης του λαού και υποτίμησης της εργατικής τάξης.

Παράλληλα, η επιλογή της χρονικής στιγμής μόνο τυχαία δεν είναι. Το δόγμα νόμος και τάξη αποτελεί ιδεολογική προμετωπίδα της κυβέρνησης και αναπτύσσεται σε συνδυασμό με το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ. Καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση με τέτοιες επιχειρήσεις επιδιώκει μεταξύ των άλλων να ικανοποιήσει και να συσπειρώσει το ακροδεξικό της ακροατήριο.

Η σθεναρή και πολύωρη μαχητική αντίσταση που προέβαλαν οι σύντροφοι των Προσφυγικών είναι ενδεικτική του τρόπου υπεράσπισης των δομών του αγώνα. Τα Προσφυγικά αποτελούν ένα σημείο εδαφικοποίησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων καθώς και σπίτι εκαντοτάδων προσφύγων αόρατων για το αστικό κράτος. Καμιά επίθεση να μη μείνει αναπάντητη. Να υψώσουμε ανάχωμα στην κρατική καταστολή!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)