[Ταξική Αντεπίθεση] To πολυεθνικό προλεταριάτο είναι εδώ: Αλληλεγγύη στους απεργούς διανομείς της Wolt (Απεργιακή Συγκέντρωση 3/4 2μμ στα γραφεία της WOLT – Μιχαλακοπούλου 88)

Η απεργία των διανομέων της Wolt είναι αγώνας όλης της πολυεθνικής εργατικής τάξης, όλου του εργαζόμενου λαού.

Μετά την προκλητική αναγγελία της εταιρείας Wolt για μείωση του ποσού που λαμβάνει ο διανομέας ανά παραγγελία, οι εργαζόμενοι διανομείς προχώρησαν άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις για σειρά αιτημάτων που θέτουν επί τάπητος συνολικά τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην εταιρεία. Ειδικότερα πέρα από το βασικό αίτημα της μη μείωσης των αποδοχών κατά παραγγελία, και πιο συγκεκριμένα την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μαρτίου του 2022, με αποζημίωση χλμ 0,40 λεπτά από το πρώτο μέτρο, οι απεργοί επικεντρώνουν παράλληλα στη μείζονα διεκδίκηση της παύσης της αδήλωτης εργασίας και στη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη, και τέλος στην τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με παράλληλη δωρεάν παροχή από την εταιρεία όλων των μέσων ατομικής προστασίας. Μέτα από 4 συνεχείς μέρες στο δρόμο, με πολύμορφες μαζικές κινητοποιήσεις, μοτοπορείες (στο κέντρο της Αθήνας, τη Δ. Αθήνα, την ΕΡΤ) και δυναμικές περιφρουρήσεις εργασιακών χώρων σήμερα κλιμακώνουν την δράση τους με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Η απεργία στη Wolt είναι μια σκληρή ταξική σύγκρουση, μια σύγκρουση με τη στρατηγική του μέγιστου κέρδους και την άντληση της μέγιστης δυνατής υπεραξίας που αυτή προϋποθέτει, μια σύγκρουση που εκ των πραγμάτων θέτει στο επίκεντρο το πολύπλευρο ξεζούμισμα και τη φτωχοποίηση της τάξης μας συνολικά. Αναδεικνύει δε την ανειρήνευτη αντίθεση ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία, ειδικά στον κλάδο των ταχυμεταφορών, έναν κλάδο πραγματικό εργασιακό σφαγείο, με εκατοντάδες εργατικά «ατύχηματα» μέσα στα χρόνια, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Πιάνοντας το νήμα του αγώνα από εκεί που το άφησαν οι εργαζόμενοι στην E- food και σε άλλες εταιρείες του κλάδου, το πολυεθνικό προλεταριάτο της Wolt οργανώνεται ταξικά και πραγματοποιεί απεργία διαρκείας κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες, βάζοντας φρένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, γνωρίζοντας πολύ καλά την διαχρονική προλεταριακή αλήθεια, ότι και οι πιο αυτονόητες εργατικές ανάγκες κατακτιούνται με οργάνωση και αγώνα μέσα στους χώρους εργασίας και στα σωματεία.

Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των διανομέων της Wolt

Πόλεμο στο πόλεμο της εργοδοσίας

Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)