Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Παρασκευή 7 Απριλίου, 9:00, Λουκάρεως

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ύστερα από «ανώνυμο» τηλεφώνημα της Αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης έξω από την αποθήκη που νοίκιαζε στο Κουκάκι. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της, βρέθηκε μεταξύ άλλων ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών.

Στη συνέχεια προφυλακίστηκε για 18 μήνες με διογκωμένο κατηγορητήριο, αφού τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν χωρίς το παραμικρό στοιχείο σε κακούργημα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη 2022 και ολοκληρώθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση στις 2 Μαρτίου 2022 καταδικάζοντάς τον σύντροφο σε πενταετή κάθειρξη, με αναστολή μέχρι το εφετείο. Παρότι πουθενά στη δικογραφία που σχημάτισε η “αντι”τρομοκρατική δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη «διάθεσης σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος» το δικαστήριο υιοθέτησε αυτήν την ακροβασία διατηρώντας τον κακουργηματικό βαθμό της κατηγορίας. Ο σύντροφος κατά την διάρκεια της απολογίας του διευκρίνισε πως η υπόθεση έχει δύο σκέλη, ένα πολιτικό και ένα ποινικό. Το πολιτικό σκέλος είναι αυτό που βαραίνει, οδηγώντας στην αναβάθμιση μιας απλής πλημμεληματικής πράξης σε κακούργημα.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, ξεκινάει το εφετείο του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Το διακύβευμα της υπόθεσης είναι αν το δικαστήριο θα τοποθετήση την κατηγορία στην πραγματική της διάσταση (πλημμεληματικού βαθμού). Εάν όχι ο σύντροφος κινδυνεύει να βρεθεί εκ νέου στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Aντιλαμβανόμενοι/ες την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00

(Α ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ Δ120Γ’)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)