Αλληλεγγύη στους 4 προφυλακισμένους αναρχικούς, Φ.Δ., Ι.Ρ., Π.Β., Λ.Β.

Το Νοέμβριο του 2021, προφυλακίζονται στις φυλακές Κορυδαλλού και Αυλώνας αντίστοιχα οι αγωνιστές Φώτης Δ και Ιάσονας Ρ, κατηγορύμενοι για μια επίθεση στην τροχαία Πειραιά. Ένα χρόνο αργότερα ξεκινάει δίωξη για την ίδια υπόθεση στους Παναγιώτη Β και Λάμπρο Β, οι οποίοι τελικά προφυλακίζονται και αυτοί στον Κορυδαλλό. Οι τέσσερις σύντροφοι παραμένουν μέχρι σήμερα προφυλακισμένοι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης, της σκευωρίας, του στημένου κατηγορητηρίου, τα οποία το αναρχικό κίνημα γνωρίζει καλά, μιας και αυτά συνοδεύουν σταθερά τη στοχοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών από το κράτος. Συστηματικές παρακολουθήσεις και “ανώνυμα” τηλεφωνήματα. Εισβολές μπάτσων σε σπίτια, τρομοϋστερία στα μίντια και στοχοποίηση φιλικών και συντροφικών σχέσεων. Συλλήψεις και προφυλακίσεις με ελλιπή στοιχεία, έως ότου εμφανιστεί κάποιο δείγμα dna, ως μάννα εξ ουρανού.

Εκτός όμως από τις αμέτρητες διώξεις αγωνιστών, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που μας θυμίζουν την ουσία της αστικής δικαιοσύνης. Είναι οι υποθέσεις αυτές στις οποίες η δικαστική αρχή επιδεικνύει πρωτοφανή επιείκεια, παρά τη σοβαρότητα του κατηγορητηρίου. Από τους μαστροπούς της Ηλιούπολης και του Κολωνού, στα κυκλώματα trafficking, στους βιασμούς στα θέατρα και στα αστυνομικά τμήματα, στο ναρκεμπόριο και στη greek mafia, η ίδια αστική δικαιοσύνη που φυλακίζει τους κοινωνικούς αγωνιστές, φρονίζει να προστατεύει τους ανθρώπους της αστικής τάξης και του κράτους, Γιατί, τελικά, τα αφεντικά έχουν ταξική συνείδηση και στηρίζουν τους δικούς τους.

Το ίδιο όμως ξέρουμε καλά να κάνουμε κι εμείς, η εργατική τάξη και το κίνημα. Γιατί αν κάτι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και της κρατικής βίας, είναι ότι δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλον για στήριγμα. Κόντρα στον αυταρχισμό του αστικού κράτους, προτάσσουμε πάντα την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση. Ειδικά ως προς τους φυλακισμένους αγωνιστές, το πρόταγμα της αλληλεγγύης αποτελεί επαναστατικό καθήκον. Η φυλακή συμπυκνώνει ορισμένα από τα πιο ζοφερά πρόσωπα του κτήνους του καπιταλισμού. Η αλληλεγγύη λοιπόν στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που βρίσκονται στα κελιά της αστικής δημοκρατίας, συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, για την εξέγερση και την κοινωνική επανάσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, στεκόμαστε δίπλα στους Φώτη Δ, Ιάσονα Ρ, Παναγιώτη Β και Λάμπρο Β. Στηρίζουμε τη διαδήλωση αλληλεγγύης, το Σάββατο 29/4, στη 13:00 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)