Όλοι-ες στη μοτοπορεία της “Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη” με σταθμούς τη ΓΣΕΕ, το υπ. Εργασίας, το ΣΕΒ, την Hellenic Train (Πεδίο Άρεως -27.4- 19.00)

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ων

2 σχεδόν μήνες μετά το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη και την έκρηξη της κοινωνικής ταξικής οργής που αυτό σηματοδότησε, η συστηματική προσπάθεια σύσσωμου του αστικού μπλοκ το έγκλημα – εν μέσω προεκλογικής χαύνωσης – να συγκαλυφθεί και να ξεχαστεί και ως εκ τούτου το βαθύ κοινωνικό ρήγμα που άνοιξε να κλείσει, επιβάλλει να βρει απέναντι της τη δυναμική κινηματική πολιτική αντίδραση. Το σύνθημα «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, στους δρόμους του αγώνα τιμάμε τους νεκρούς μας» δεν αποτελούσε μια εφήμερη συνθηματολογία, αλλά το χρέος μας απέναντι στους δεκάδες ανθρώπους της τάξης μας που δολοφονήθηκαν. Το να ξεκινούν τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και το κυριότερο με το να παραμένει στο τιμόνι των σιδηροδρόμων το διεθνές μονοπώλιο των μεταφορών που έχει την βασική ευθύνη του δυστυχήματος, συνιστά μέγιστη κοινωνική πρόκληση και ταυτόχρονη ευθεία προσβολή στη μνήμη των 57 νεκρών. Στην ουσία πρόκειται για μια ηχηρή πολιτική ετυμηγορία, η οποία αθωώνει –δίπλα στα κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση πορίσματα των εμπειρογνωμόνων που απλά περιγράφουν, ταξικά ουδέτερα και ως εκ τούτου εύκολα απορροφήσιμα από την κρατική αφήγηση, «διαχρονικές παθογένειες και χρόνια προβλήματα» – πλήρως το κεφάλαιο για το αίμα που χύθηκε. Πρακτικά αυτό λέει σήμερα η κυβερνητική κρατική εξουσία: η Hellenic Train, το κεφάλαιο και κατά προέκταση οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ότι συνέβη!

Το Κεφάλαιο σκοτώνει και το Κράτος το αθωώνει, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες «θυσίες» στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή αδυσώπητη πραγματικότητα της καπιταλιστικής κανονικότητας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στα εργασιακά κάτεργα των εκατοντάδων νεκρών το χρόνο, αυτή είναι η πραγματικότητα στα δημόσια νοσοκομεία των χιλιάδων νεκρών στα χρόνια της πανδημίας και τώρα λόγω «έλλειψης υποδομών», αυτό ουσιαστικά συντελείται με την αρπαγή της πρώτης κατοικίας χιλιάδων ανθρώπων από τις τράπεζες και τα funds.

Ο αγώνας ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη και το διάχυτο αίτημα για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά που αυτός ενσωματώνει πρέπει να σταθεί αποφασιστικά και δυναμικά απέναντι στις επιθετικές κινήσεις κράτους και κεφαλαίου. Η πάνδημη απαίτηση να μην ξεχαστεί και να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη αυτό ακριβώς επιβάλλει!

Όλοι-ες στους δρόμους του αγώνα! Γνωρίζοντας ότι η πραγματική δικαίωση των νεκρών θα έρθει μέσα από τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα και οργάνωση, από την προλεταριακή εξέγερση.

Στην κατεύθυνση αυτή η μοτοπορεία στις 27 Απριλίου που διοργανώνει η «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο κρατικό/καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη» με σταθμούς τη ΓΣΕΕ, το υπ. Εργασίας, το ΣΕΒ, τη Hellenic Train, και βέβαια η πρωτομαγιάτικη διαδήλωση πρέπει να μαζικά να στηριχθούν, ώστε να γίνουν πεδία πλατιάς κινηματικής εξόρμησης και οργανική συνέχεια των μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Μαρτίου.

Όλοι-ες στη Μοτοπορεία της 27.4 στο Πεδίο του Άρεως ενάντια

  • Στη ΓΣΣΕ του αστικοποιημένου –εργοδοτικού συνδικαλισμού Για να αναδείξουμε τη δυνατότητα και την ισχύ της αυτόνομης ταξικής οργάνωσης του προλεταριάτου, η οποία εκφράστηκε δυνατά στις 8 Μαρτίου με τη μεγάλη απεργία που προκηρύχθηκε παρά και ενάντια στις μεθοδεύσεις της ΓΣΣΕ, αλλά και σε τόσες άλλες μικρές και μεγάλες στιγμές του ταξικού ανταγωνισμού (E food, Wolt, Μαλαματίνα)
  • Στο Υπουργείο Εργασίας, το συλλογικό όργανο των καπιταλιστών, των μεγάλων και μικρών αφεντικών, τον κεντρικό οργανωτή των κυβερνητικών πολιτικών ενάντια στην εργατική τάξη (ν. Χατζηδάκη), τον προστάτη των κυκλωμάτων trafficking όπως η πρόσφατη ιστορία με τη 12χρονη από τον Κολωνό κατέδειξε
  • Στη γιάφκα της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, το ΣΕΒ, την προσωποποίηση του ταξικού εχθρού, τον βασικό υπεύθυνο για τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, τον κατεξοχήν ληστή –μαζί με το διεθνές κεφάλαιο- του κοινωνικού πλούτου, τον εμπνευστή των σύγχρονων μεγαλοϊδεατισμών και της πολεμικής προπαρασκευής του ελληνικού κράτους
  • Το ιταλικό μονοπώλιο των μεταφορών της Hellenic Train, βασικό υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη και ευκρινέστατο δείγμα του τι σημαίνουν καπιταλιστικό κέρδος, ιδιωτικοποιήσεις, μνημόνια, ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο