Τις τελευταίες μέρες ακροδεξιοί κύκλοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν για ακόμα μια φορά στο δημόσιο πεδίο στον Έβρο δημιουργώντας πολιτοφυλακές, κυνηγώντας και “συλλαμβάνοντας” μετανάστες. Υποστηρίζουν, χωρίς προφανώς κανένα στοιχείο, ότι οι μετανάστες είναι αυτοί που ανάβουν τις φωτιές και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις περιπολίες. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εγκλωβίσουν δεκάδες μετανάστες μέσα σε κοντέινερ. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι 26 μετανάστες, ανάμεσά τους και 2 παιδία βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη Δαδιά από την φωτιά. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ζαμπούκης κατά την συνομιλία του με τον Κουτσούμπα στο Δημαρχείο σήμερα, ανέφερε ότι “ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”. Πιθανότατα ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης δεν υπολογίζει σαν ανθρώπινες τις ζωές των 26 μεταναστών. Παραλληλα, τα γνωστά ακροδεξιά καθάρματα, Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης και Στύγκας των Σπαρτιατών, επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη, επιδοκιμάζοντας τα φασιστικά πογκρόμ, τις απαγωγές και τα βασανιστήρια προς τους μετανάστες.

Οι φασίστες με τις πλάτες των ακροδεξιών βουλευτών του Νομού, της πένας τοπικών ενημερωτικών και την κρατική προπαγάνδα, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από την ολοσχερή καταστροφή που μαίνεται στην περιοχή του Έβρου. Κατηγορούν τους μετανάστες για μια ακόμα φορά ως εμπρηστές και υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή. Παίζουν για μια ακόμα φορά τον ρόλο που του έχεις δώσει το σύστημα, ως πλυντήρια και συγκαλυπτές των πραγματικών ευθυνών. Σε μια κρίσιμη στιγμή διαχέουν τον ακροδεξιό οχετό στον κοινωνικό ιστό, επιχειρώντας να διασπάσουν τις οργανωμένες προσπάθειες του λαού, ντόπιων και ξένων.

Οι πραγματικές ευθύνες δεν είναι άλλες από κρατικές. Η ελλιπής δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των ζωών και της φύσης είναι η κρατική πολιτική που οδηγεί σε καταστροφές όπως αυτή στον Έβρο. Το κράτος επιλέγει να δίνει εκατομμύρια στους μηχανισμούς καταστολής μπάτσους και στρατό, να περνά νόμους που επιτρέπουν στα αφεντικά να καταπατούν και να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι φωτιές δεν μπαίνουν για να μπορούν να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες. Τεράστιες εκτάσεις γίνονται στάχτη και αποκαΐδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. Από την καμμένη γη επωφελούνται όσοι λεηλατούν την φύση για την ανέγερση τουριστικών θερέτρων, αιολικών πάρκων, για την διάνοιξη δρόμων για την εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών σχεδίων των ιμπεριαλιστών και για πολλούς άλλους λόγους. Όπως βλέπουμε αλλωστε καθημερινά η φύση του λυσσαλέου κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, φύση, οικοσύστημα στο όνομα του κέρδους.

Μέσα σε αυτή την ανθρώπινη και φυσική τραγωδία το δάχτυλο πρέπει να το σηκώσουμε για να αναδείξουμε τον πραγματικό υπαίτιο και να λογαριαστούμε με αυτόν. Και δεν είναι οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες όπως θέλουν να μας πείσουν τα παιδιά του συστήματος. Είναι η ίδια η κυριαρχία, το κράτος το κεφάλαιο οι δολοφόνοι και οι εμπρηστές. Απέναντι στον φασιστικό οχετό να οργανωθούμε και να δράσουμε για τις πραγματικές ανάγκες της τάξης μας και να απλώσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο σήμερα, να αναμετρηθούμε με όσους λεηλατούν την φύση και τις ζωές μας στο αυριο.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ