Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | Η Γάζα κρατάει γερά και ματώνει τον κατακτητή! – Διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ, Σάββατο 16/12, Συγκέντρωση Πάρκο Ελευθερίας 2 μ.μ.

Αμέσως μετά τη λήξη της εκεχειρίας η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ δήλωσε ότι θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της νοτιότερα στη Λωρίδα της Γάζας, προς τη Χαν Γιούνις, και θα εδραιώσει την παρουσία της στον Βορρά, στην πόλη της Γάζας. Εδώ και μια βδομάδα ο σιωνιστικός στρατός προσπαθεί με χερσαίες δυνάμεις πεζικού να προελάσει στη Χαν Γιούνις, αλλά τα έχει βρει σκούρα. Οι έφοδοι του σιωνιστικού στρατού αποκρούονται συνεχώς με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται καθημερινά δεκάδες σιωνιστές νεκροί και τραυματίες που η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν μπορεί να συγκαλύψει.

Ηδη το Υπουργείο Υγείας, στις 9 Δεκέμβρη, δήλωσε την ύπαρξη 2.000 αναπήρων πολέμου από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα» την 7η Οκτώβρη, με τους συνολικά τραυματίες να υπολογίζονται πάνω από 5.000. Προσπαθώντας να καλύψει τη γκάφα της διαρροής του πραγματικού μεγέθους των απωλειών, η ηγεσία του σιωνιστικού στρατού δήλωσε μια μέρα μετά ότι οι συνολικοί τραυματίες είναι μόλις… 1593. Γιατί το υποτιμημένο αυτό νούμερο ταιριάζει πολύ περισσότερο στους δημόσια αναγνωρισμένους θανάτους στρατιωτών από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στη Γάζα, που είναι περίπου 110. Αν, όμως, οι ανάπηροι πολέμου είναι 2.000, τότε οι νεκροί στρατιώτες μετά την χερσαία επέμβαση είναι πολύ περισσότεροι, μάλλον ορισμένες εκατοντάδες, και αυτό δεν διέφυγε της προσοχής των ισραηλινών.

Στην πόλη της Γάζας, ανατολικά στη συνοικία Σουντζάγια οι επίλεκτες μονάδες της ταξιαρχίας Γκολάνι εξολοθρεύονται από τις παγίδες των μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης. Στο Βορρά ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπάλια, ο μεγαλύτερος της Γάζας, στον οποίο συγκεντρώνεται μαζικά το παλαιστινιακό προλεταριάτο, παραμένει ακλόνητος παρά τους ασταμάτητους, ανηλεείς βομβαρδισμούς κατά αμάχων. Οι Παλαιστίνιοι της Τζαμπάλια, παρότι καθημερνά χάνουν τους συγγενείς τους, πανηγυρίζουν κάθε φορά που ακούνε τα αντιαρματικά Γιασίν και τις νάρκες κατά προσωπικού της αντίστασης. Ηδη υπάρχουν διαρροές βίντεο με ισραηλινούς στρατιώτες να περιγράφουν με φρίκη σκηνές από «φαντάσματα» που κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και ότι οι απώλειες είναι πολύ περισσότερες από τις ανακοινωμένες, ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τους ισραηλινούς φαντάρους σε σφαγή.

Το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες έχει επαναπαυτεί στην τεχνολογική του υπεροπλία. Δεν αντέχει μάχες με πολλούς νεκρούς, εκατοντάδες ή χιλιάδες. Το 2006 υποχώρησε απ’ τον Νότιο Λίβανο ντροπιαστικά ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Το ίδιο θα κάνει πιθανότατα και τώρα. Γιατί καθώς επιστρέφουν τα φέρετρα, καθώς υπεφορτώνονται όλα τα νοσοκομεία με τραυματίες οι αντιθέσεις μέσα στο Ισραήλ οξύνονται στο έπακρο. Το Ισραήλ τροφοδοτείται συνεχώς πληθυσμιακά από εποίκους, ανθρώπους που δέχονται την ισραηλινή υπηκοότητα με αντάλλαγμα να ζουν είτε κοντά στη Γάζα και στο Νότιο Λίβανο, είτε να επιχειρούν να κλέψουν τη γη των Παλαιστίνιων στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Οχθη. Τολμούν να κάνουν αυτό το πράγμα, να γίνουν τοποτηρητές της κατοχής, γιατί το Ισραήλ τους υπόσχεται ασφάλεια, δουλειά, δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Όταν αυτοί οι όροι παύουν να υπάρχουν, τότε το εγχείρημα του εποικισμού τινάσσεται στον αέρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πλανητάρχης αφήνει αιχμές κατά του Νετανιάχου αυτή την περίοδο. Κανένα πρόβλημα δεν έχει η αμερικανική κυβέρνηση από τις θηριωδίες του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Το πρόβλημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ότι ξέρει πολύ καλά αυτό που δήλωσε δημόσια ο Μακρόν μετά τη λήξη της εκεχειρίας: ότι για να επικρατήσει έναντι της Χαμάς το Ισραήλ, θα χρειαστεί μια… δεκαετία. Στα ερείπια της Γάζας, με απροσπέλαστη την υπόγεια πολιτεία των τούνελ, η στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ εξαφανίζεται. Το τίμημα της αναμέτρησης είναι πάντα μεγάλο για αμάχους, αλλά στο έδαφος ο στρατός του Ισραήλ δεν μπορεί να νικήσει την παλαιστινιακή αντίσταση με έφοδο. Θα πρέπει να καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε μια συστηματική προσπάθεια από γειτονιά σε γειτονιά και κάθε μέτρο της γης της Γάζας να εντοπίσει μαχητές πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος στα τούνελ, αρκετά από τα οποία κρύβουν παγίδες. Αλλιώς δεν ξεριζώνεται η αντίσταση.

Δεν είναι πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν τις θηριωδίες του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού. 15.000 εξοντώθηκαν στη Νάκμπα τον Μάη του 1948. Τότε οι φελάχοι, οι φτωχοί αγρότες παλαιστίνοι, ήταν απομονωμένοι στα χωριά τους. Δεν υπήρχε μια ενιαία λαϊκή δύναμη να τους συντονίσει, απέναντι στο ενιαίο σιωνιστικό επιτελείο του Μπεν Γκουριόν. Στον Μαύρο Σεπτέμβρη στην Ιορδανία, τις χρονιές 70-71, 20.000 παλαιστίνιοι εξοντώθηκαν στους προσφυγικούς καταυλισμούς από τον στρατό του μονάρχη που τροφοδοτούνταν από βαρέα όπλα από τους Αμερικανούς. Η αντίσταση μόλις είχε σχηματιστεί, δυο χρόνια νωρίτερα. Δεν γνώριζε τι σημαίνει αιφνιδιασμός από αραβικά καθεστώτα. Το 1982 στη Βηρυτό 20.000 Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι άμαχοι δολοφονήθηκαν από την σιωνιστική πολιορκία και το συνεχές σφυροκόπημα των ισραηλινών βομβαρδιστικών που κράτησε 80 μέρες. Η πίεση ήταν ανυπόφορη από τις συριακές δυνάμεις που είχαν ήδη εισβάλει στο Λίβανο και από λιβανέζικες δυνάμεις που είχαν υποκύψει. Οι παλαιστίνιοι αντάρτες εγκατέλειψαν τον Λίβανο. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όχι απλώς υπάρχει ενιαίο επιτελείο, όχι απλώς οι δυνάμεις της αντίστασης είναι ενωμένες, αλλά η Γάζα είναι έδαφος παλαιστινιακό και οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουν. Υπάρχει και κάτι ακόμη. Η Γάζα ήταν ανέκαθεν κοντά στον εχθρό και μακριά από «συγγενείς». Οι Γαζαίοι έζησαν από γενιά σε γενιά στη μάχη με τον εχθρό. Τώρα στην ύστατη μάχη δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, θα νικήσουν.

Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής
του ελληνικού κράτους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ
Ενάντια στην μετατροπή της Ελευσίνας σε Αμερικανικό ορμητήριο -Εξω οι
Βάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Ενάντια σε ιμπεριαλισμό, σε σιωνισμό και στο συνεργαζόμενο ελληνικό
κράτος, η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!

Όλοι κι όλες στη διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ το Σάββατο
16/12, με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας στις 2μμ