Mαχητική Αντιιμπεριαλιστική Διαδήλωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη κόντρα στην αστυνομική καταστολή

Με μαχητικότητα, μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η προγραμματισμένη διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ Ισραήλ που καλούσαν παλαιστινιακές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σχήματα, φοιτητικοί σύλλογοι, συνελεύσεις. Παρά τη διαρκή πίεση από δυνάμεις των ΜΑΤ που τουλάχιστον δυο φορές επιτέθηκαν με ασπίδες, γκλομπ και χημικά στο σώμα της διαδήλωσης, η διαδήλωση αντιστάθηκε, ανασυγκροτήθηκε και κατάφερε να φτάσει δυναμικά στον προορισμό της, την πρεσβεία του Ισραήλ.

Η δεύτερη επίθεση σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη μέσα σε δύο εβδομάδες – είχε προηγηθεί η επίθεση στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν στο Σύνταγμα στις 6/1 – είναι σαφώς αποκαλυπτική των στοχευσεων της Κυβέρνησης (και του “ανανεωμένου” προσφάτως αρμόδιου υπουργείου) για χτύπημα του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού ευρύτερα, σε μια στιγμή όπου η ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή εντείνεται και η ελληνική συμμετοχή σε αυτήν εμβαθύνεται. Και υπό αυτήν την έννοια πρέπει να βρει απέναντι της την οργανωμένη απάντηση του κινήματος.

Δυναμικό παρόν και σε αυτή τη διαδήλωση έδωσε το μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η οποία δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του σχήματος που από τις 7 Οκτωβρίου δεν έχει λείψει ούτε σε μια κινητοποίηση για την Παλαιστίνη. Με το συνήθη παλμό της και την αποφασιστικότητα της, περιφρούρησε το μπλοκ της από τις διαρκείς παρενοχλήσεις των ΜΑΤ πορευόμενη με διαρκή συνθηματολογία ως την Πρεσβεία του Ισραήλ.