Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση,

Τρίτη 23/01, 19:00, σταθμός Μετρό Μανιάτικα

Στις 19 Ιανουρία δύο θρασύδειλα φασιστοειδή στον Πειραιά έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν μία 16χρονη μαθήτρια, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Η επίθεση στη συγκεκριμένη αγωνίστρια συνιστά, στην παρούσα συγκυρία, επίθεση στο φοιτητικό, μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα που διαδηλώνει και αγωνίζεται μαζικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, κάθε φασιστικό χτύπημα σε αγωνιστές και αγωνίστριες, συνιστά χτύπημα σε ολόκληρο το κίνημα και στην τάξη μας.

Όπως άλλωστε γνωρίζουμε, οι φασίστες αποτελούν εφεδρεία του κεφαλαίου και σε καιρούς κρίσης, όπως η σημερινή, τα αφεντικά τους τους αμολάνε ενάντια στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη. Υπ’ αυτήν την έννοια, η παρακρατική τους δράση δεν είναι παρά συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής. Δεν μπορύμε άλλωστε να ξεχάσουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν λίγους μήνες στο Νέο Ηράκλειο, τον ξυλοδαρμό της 16χρονης αντιφασίστριας Βασιλικής από τους ένστολους δολοφόνους της ελληνικής αστυνομίας στις 28 Οκτώβρη και τη μεγάλη αντιφασιστική μάχη της 1ης Νοέμβρη, όταν το κίνημα αντιμετώπισε τη συντονισμένη δράση της αστυνομίας και των φασιστών.

Η πάλη λοιπόν ενάντια στους φασίστες αποτελεί -σήμερα και πάντα- αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και το αστικό κράτος της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Το τσάκισμα των φασιστών, τόσο ιδεολογικά και κοινωνικά, όσο και στο δρόμο, είναι καθήκον του ταξικού κινήματος. Ο μαζικός μαχητικός αντιφασισμός λειτουργεί βραχυπρόθεσμα ως αυτοάμυνα του κινήματος και υπεράσπιση της τάξης μας. Μακροπρόθεσμα, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη συνολική μας πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση και την κοινωνική και ταξική μας αντεπίθεση.

Την τελευταία περίοδο, στο πλαίσιο της κρίσης, της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του πολέμου, καθώς και της ιδεολογικής υποχώρησης των αξιών της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης, οι φασίστες, με την κάλυψη και τη στήριξη των κρατικών μηχανισμών επιχειρούν να βγουν από τις τρύπες τους και να σηκώσουν κεφάλι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κίνημα, για άλλη μια φορά, θα σταθεί μπροστά τους ενωμένο, οργανωμένο και μαχητικό και θα τους τσακίσει.

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο – Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο

Αλληλεγγύη στη μαθήτρια – μέλος της νΚΑ

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της χρυσής αυγής, δίκη 29/01, εφετείο Αθηνών, Λουκάρεως

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνστ(ρι)ών)