1 χρόνο μετά την ιστορική απεργία της 16ης Μαρτίου 2023 – Αναδημοσίευση της ανταπόκρισης της σελίδας μας για εκείνη την ημέρα

Η Ταξική Αλληλεγγύη είναι το Όπλο μας- Στους Δρόμους του Αγώνα Γεννιούνται Συνειδήσεις!

Η ταξική, η εργατική, η προλεταριακή αλληλεγγύη, αυτό το δομικό στοιχείο της εργατικής τάξης, η πρώτη ύλη για τη μετατροπή της από «τάξη καθεαυτή» σε τάξη «για τον εαυτό της», εκδηλώθηκε χθες ορμητικά στο κατεξοχήν πεδίο δράσης του προλεταριάτου, την απεργία. Για να οπλίσει εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες, νέους και νέες, καταπιεσμένους και καταπιεσμένες με τη δύναμη εκείνη, ώστε να αναμετρηθούν συλλογικά και αποφασιστικά με τις δολοφονικές δυνάμεις καταστολής που με σαφή κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν άγρια ​​και απροκάλυπτα στην απεργιακή διάδοση, χτυπώντας στην κάτω πλευρά του, το ιστορικό Σωματείο Βάσης Εργατών Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και το Σωματείο Σερβιτόρων και Μαγείρων (ΣΣΜ) και στη συνέχεια όλη την υπόλοιπη διάδοση.

Με αφετηρία τα Χαυτεία όπου είχαν συγκέντρωση εργατικά σωματεία βάσης (ΣΒΕΟΔ, ΣΣΜ, Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση) και η Ανοιχτή Συνέλευση για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στην Τέμπη , την Πλ. Κλαυθμώνος και την Πλ. Κολοκοτρώνη όπου είχαν συγκεντρώσεις πρωτοβάθμια σωματεία και άλλες συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συγκροτήθηκε μια μαζική δυναμική απεργιακή πορεία. Λίγο πριν ανηφορίσει την Όθωνος, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρώντας να κόψουν στα δυο την πορεία, επιτέθησαν άγρια ​​στο μπλοκ της ΣΒΕΟΔ και του ΣΣΜ τα οποία αντιστάθηκαν σθεναρά, και μετά στο πίσω μπλοκ, αυτό της Ανοιχτής Συνέλευσης για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στην Τέμπη επίσης δολοφονικά με κρότου λάμψης και ασφυξιογόνα και κατά μέτωπο επιθέσεις.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πάνω από όλα μια εκκωφαντική εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης και ταξικής οργάνωσης. Ηταν μια εκκωφαντική ταξική πολιτική θέση και στάση: το ότι σε αυτήν τη διαδήλωση, σε αυτήν την απεργία, σε αυτή τη συγκυρία της ταξικής πάλης είμαστε όλοι-ες μαζί, ότι είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες, προλετάριοι και προλετάριες, σύντροφοι και συντρόφισσες, και ως τέτοιοι θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, την τάξη μας και τη συλλογική μας αξιοπρέπεια απέναντι στους πραιτοριανούς του συστήματος και κατά την προέκταση απέναντι στους ίδιους μας τους δυνάστες.
Και αυτό έγινε! Η επίθεση απαντήθηκε, η διαδήλωση ανασυγκροτήθηκε στην πάνω πλευρά του Συντάγματος και μαχόμενη απέναντι σε κατασταλτικές δυνάμεις που επιτίθονταν διαρκώς κατάφερε να φτάσει στα Προπύλαια και από εκεί ένα τμήμα της στην πλ. Κάνιγγος, όπου νέες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής και συλλήψεις πραγματοποιούνται.

Μετά από 7 διαδηλώσεις μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, διαδηλώσεις γεμάτες ταξική συνείδηση ​​και αλληλεγγύη, το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρακαταθήκη που αφήνουν είναι ανεκτίμητη. Σφυρηλατούν ταξικές συνειδήσεις, ωριμάζουν πολιτικές στάσεις, ανυψώνουν το αγωνιστικό φρόνημα, διαμορφώνουν με άλλα λόγια τους όρους για αναβαθμισμένες εργατικές μάχες, για προλεταριακούς ξεσηκωμούς, για ταξικές εξεγέρσεις.

Δύναμη και αλληλεγγύη στους τραυματίες και τις συλληφθείσες αγωνίστριες της απεργιακής διαδήλωσης.

Το Δίκιο θα κριθεί στους δρόμους -Η Ταξική Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!