Συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Φεβερουαρίου στις 12.30 στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από υγεινομικούς και μέλη σωματείων και πρωτοβουλιών. Στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής & αξιοπρέπειας αναφέρει:

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Φτάνει πια, ως εδώ!

Στις 17 Δεκέμβρη 2021 βρεθήκαμε σε κοινή συνέλευση στην Ιατρική Σχολή (Κατσίγρα), συλλογικότητες, οργανώσεις αλλά και άτομα με την κοινή αγωνία αλλά και οργή απέναντι στην θανατοπολιτική που επέλεξαν ως τρόπο διαχείρισης της πανδημίας οι κρατούντες. Μιας πανδημίας που προκλήθηκε από έναν ιό-γέννημα της ληστρικής επέμβασης του ανθρώπου στην φύση και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που ακόμα και ό,τι δεν “γεννά” το εκμεταλλεύεται τελικά για κερδοφορία και για την εδραίωση εξουσιών και κυριαρχίας πάνω στην κοινωνία. Επιλέξαμε να μην παραμείνουμε θεατές της δυστοπίας που βιώνουμε όλοι περίπου 2 χρόνια τώρα αλλά να ενώσουμε τις φωνές μας και να συντονιστούμε σε κοινή πάλη για την υγεία, ενάντια στις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης.

Οι πολιτικές αυτές, καιρό τώρα καταγγέλλονται από τους υγειονομικούς -τους οποίους η κυβέρνηση αφού σταμάτησε να χειροκροτεί υποκριτικά, τους αγνοεί πια κυνικά – αλλά ακόμα και από τους εκλεκτούς επιστημονικούς συμβούλους (βλ. την περιβόητη μελέτη Τσιόρδα-Λύτρα που πρόσφατα κυκλοφόρησε ενώ βρισκόταν στα χέρια των κυβερνώντων από τα τέλη του περασμένου Μαΐου). Αποδεδειγμένα πια οι κυβερνητικές επιλογές δολοφονούν, καθώς αν είχε ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μπορούσαν να αποφευχθούν χιλιάδες από τους θανάτους από κορωνοϊό. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον μεγάλο αριθμό θανάτων από άλλες νοσηρότητες λόγω των ελλιπών θεραπειών και των αναβολών των χειρουργείων.

Η κυβέρνηση κουρελιάζει το ΕΣΥ αδιαφορώντας κυνικά για τις ζωές των πολιτών, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία των κλινικαρχών, που θησαυρίζουν, καθώς στα ιδιωτικά τους μεγαθήρια θεραπείες και χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά (business as usual), ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας. Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό κλίμα, μειώνονται κατά 800 εκατομμύρια οι δαπάνες για την υγεία, διαλύοντας οποιαδήποτε αυταπάτη περί ενίσχυσης των δομών υγείας.

Και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρείται ξεδιάντροπα η ιδιωτικοποίηση της υγείας, με την βοήθεια των πρόθυμων «ειδικών» προσπαθούν να επιβάλουν καθεστώς εξαίρεσης με ελέγχους και αποκλεισμούς με μηδενικό υγειονομικό όφελος, αλλά με στόχο την αποσιώπηση της όποιας αντίδρασης του πληθυσμού. Σε αυτό συμβάλει και η κατασκευή ενόχων μέσω της επίκληση της ατομικής ευθύνης και της δημιουργίας του -κενού νοήματος για τη δημόσια υγεία- δίπολου εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων.

Δεν μπορούμε άλλο πια να μένουμε σιωπηλοί και άπραγοι. Επιλέγουμε να αντισταθούμε στις πολιτικές που οδηγούν στην κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας- το μόνο ικανό, όπως αποδεικνύεται, να δίνει τέτοιες μάχες και να τις βγάζει σε πέρας. Επιλέγουμε να παλέψουμε μαζί με τους υγειονομικούς και όλο το λαό ενάντια στην εξαθλίωση των ζωών μας, γιατί:

μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

Προκειμένου να πάψουμε να καταμετράμε καθημερινά νεκρούς απαιτούμε άμεσα:

  • Να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και της εξάντλησης των υγειονομικών με προσλήψεις προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Ισότιμη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μέσω ΕΠΙΤΑΞΗΣ (κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ΜΕΘ) χωρίς καμία αποζημίωση
  • Διενέργειαtest απολύτως δωρεάν και με ευθύνη μόνο των κρατικών φορέων
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ της δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (γιατρός «γειτονιάς»)
  • Κατάργηση των πατεντών και δωρεάν διάθεση των εμβολίων στον παγκόσμιο πληθυσμό
  • Για την Λάρισα, πλήρη ΕΝΤΑΞΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, του (ουσιαστικά αδρανούς) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και όλου του υγειονομικού του προσωπικού

Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε και να καταδείξουμε τους πραγματικούς δολοφόνους, που είναι το μεγάλο κεφάλαιο που λυμαίνεται την υγεία και η ορντινάντσα τους, η κυβέρνηση.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τα σχέδια της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ προτάσσοντας ότι:

η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και της αξιοπρέπειας

FB: https://www.facebook.com/anoixti.syneleysi.ygeia.lar