ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ (Ανταπόκριση από τη χθεσινή διαδήλωση στην πρεσβεία του Ισραήλ)

Με τους παλαιστινιακό στοιχείο να δίνει τον τόνο, και με μεγάλο πάθος και παλμό, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή 250 και πλέον αγωνιστών και αγωνιστριών η διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στην αντίσταση του στη σιωνιστική κατοχή.
Η διαδήλωση που καλέστηκε ύστερα από πρωτοβουλία της παλαιστινιακής συλλογικότητας Somoud, ήταν πολλαπλά σημαντική. Κόντρα στην καταιγιστική προπαγάνδα των φερέφωνων του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλουν τη δική τους ανάγνωση τόσο για τα τελευταία γεγονότα όσο και συνολικά για την κοινωνική-ιστορική πραγματικότητα στην Παλαιστίνη και τη Μ. Ανατολή, η διαδήλωση έστειλε διεθνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος αυτή τη στιγμή με την μεγαλύτερη ισραηλινή επίθεση της πρόσφατης ιστορίας, εκφράζοντας παράλληλα καθαρά την υποστήριξη του στην παλαιστινιακή αντίσταση, αναγνωρίζοντας την ως μια αντίσταση λαϊκή, δίκαιη και επιβεβλημένη.

Οι σημαίες της Παλαιστίνης, οι κόκκινες σημαίες του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που ανέμισαν μαζικά χθες, μαζί με τα συνεχή συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και την πολιτική του ελληνικού κράτους έδωσαν το σαφές πολιτικό στίγμα της κινητοποίησης και παράλληλα μήνυμα συνέχειας και κλιμάκωσης. Σε κάθε περίπτωση, όπως έλεγε ένα ιστορικό σύνθημα του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού αντάρτικου κινήματος της δεκαετίας του 70’, η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ως κεντρικός κόμβος της διεθνούς ταξικής πάλης, περνά μέσα από τη μεταφορά του πολέμου στα ασφαλή μετόπισθεν του ιμπεριαλισμού, μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Με γνώμονα αυτό, την ώρα μάλιστα που η Γάζα αποκλεισμένη από νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό σφυροκοπείται ασταμάτητα με τόνους βομβών, το κίνημα πρέπει να συνεχίσει ακόμα πιο οργανωμένα και δυναμικά με νέες πορείες, διαδηλώσεις, παρεμβάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή ο συντονισμός των ομάδων και των συλλογικοτήτων μέσα από τη δημιουργία μιας ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση είναι επιβεβλημένος.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της εξ. Αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Η Ταξική Αντεπίθεση συμμετείχε στη διαδήλωση με πανό, διπλά δίπλα με τους Παλαιστίνους και τις Παλαιστίνιες συναγωνιστες/τριες.