από https://palestinemukauma.wordpress.com/
Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | Να σαμποτάρουμε τη στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει με νύχια και με δόντια την ισραηλινή εκστρατεία στη Γάζα, καθιστώντας τον ελληνικό λαό συνυπεύθυνο στο έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστίνιων. Από την πρώτη στιγμή της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα, η κυβέρνηση παρείχε την πολεμική ναυτική υποστήριξη στον στόλο των Αμερικανών στην ανατολική Μεσόγειο με σαφή στόχο να τρομοκρατήσει τους Άραβες και να αποτρέψει τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ από κλιμάκωση της επίθεσης στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η βοήθεια αυτή είναι ανεκτίμητη στον σιωνιστικό στρατό προκειμένου να συνεχίσει τις θηριωδίες του στη Γάζα. Με την αγαστή συνεργασία της αντιπολίτευσης του Σύριζα και των παραφυάδων του, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των Αμερικανών στην ανατολική Μεσόγειο. Τώρα που ο θείος Σαμ χρειάζεται να υποστηρίξει στρατιωτικά το προκεχωρημένο του φυλάκιο στην καρδιά των Αράβων, το Ισραήλ, σταδιακά οι αεροπορικές και στρατιωτικές βάσεις, είτε ελληνικές, είτε αμερικανικές στο ελληνικό έδαφος, θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται προς όφελος των αντιδραστικών σχεδίων του αμερικανικού και ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή.

Πέρα από τη Χεζμπολάχ που με δεκάδες καθημερινές επιθέσεις σε στόχους στην βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη απασχολεί αρκετές από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, περίπου το 1/3, σε έναν καθημερινό πόλεμο φθοράς, η στρατιωτική και πολιτική διοίκηση της Υεμένης, δηλαδή το κίνημα των ανταρτών Χούθι που βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της εξουσίας της φτωχής αυτής χώρας, ανέλαβε έμπρακτα δράση υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Με καθημερινές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που κατευθύνονταν διαμέσου της Ερυθράς Θάλασσας, σε ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά δρομολόγια που συνδέουν την εκβιομηχανισμένη Ασία με την Μεσόγειο, διέκοψε πλήρως τον ναυτικό ανεφοδιασμό του Ισραήλ από τον νότο, προκαλώντας οικονομικές απώλειες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην σιωνιστική κατοχή.

Αναμενόμενο ήταν μετά από αυτές τις ενέργειες αλληλεγγύης της κυβερνητικής διοίκησης της Υεμένης, το επιτελείο των Γιάνκηδων να λάβει μέτρα σε βάρος του λαού της Υεμένης, ενεργοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση τους υποτακτικούς κυβερνήτες της χώρας. Με τον πιο επίσημο τόνο η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Άμυνας Δένδια ανακοίνωσε χτες τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην πολυεθνική αποστολή που ετοιμάζεται από τους Αμερικανούς σε βάρος του λαού της Υεμένης.

Να μην έχουμε καμία αυταπάτη, μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο μετατρέπονται σε βασικά προπύργια του ναυτικού εφοδιασμού του Ισραήλ, είτε εμπορικού, είτε στρατιωτικού. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση μες στη βδομάδα, δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών Γεραπετρίτη, ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύεται με το Ισραήλ τον ναυτικό ανεφοδιασμό της Γάζας από την Κύπρο. Ολες αυτές οι μανούβρες είναι στάχτη στα μάτια ελληνικού λαού προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί αθόρυβα σε βασικό πυλώνα στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Ο ισραηλινός στρατός δεν μπορεί να νικήσει την αντίσταση στη Γάζα στρατιωτικά χωρίς να καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Η υπόγεια πολιτεία των τούνελ είναι ακόμη απόρθητη για τον σιωνιστικό στρατό και θα συνεχίσει να είναι για μήνες. Οι δεκάδες χιλιάδες μαχητές της αντίστασης είναι εφοδιασμένοι πλήρως για την αναμέτρηση που διεξάγουν. Δεν είναι τυχαίο ότι χτες οι επίλεκτες δυνάμεις του Ισραήλ, η ταξιαρχία Γκολάνι αποχώρησε από τη Γάζα, με τυμπανοκρουσίες ότι δήθεν η ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας Σεντζάγια τέθηκε υπό έλεγχο. Ισα-ισα, η ταξιαρχία Γκολάνι έφαγε τα μούτρα της στη συνοικία Σεντζάγια και οι παλαιστίνιοι υπερασπιστές της συνοικίας είναι αυτοί που ελέγχουν την κατάσταση στο έδαφος.

Το στρατηγικό του σχέδιο του Ισραήλ πλέον είναι ολοφάνερο. Είναι να συνεχίζει να εξοντώνει παιδιά και γυναίκες, αμάχους κατά δεκάδες χιλιάδες. Να συνεχίσει με κάθε τρόπο την πολιορκία της Γάζας προκειμένου να πιέσει τους Παλαιστίνιους σε συνθηκολόγηση, λόγω του αριθμού των αμάχων που θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ηδη οι επίσημα αναγνωρισμένοι νεκροί αμάχων Παλαιστίνιων έφτασαν τους 20.000. Περίπου 10.000 ακόμη βρίσκονται άταφοι στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας. Οι Γαζαίοι πλέον απειλούνται με το φάσμα του λιμού και των μολυσματικών ασθενειών. Το Ισραήλ συνεχίζει με συστηματικό τρόπο μια ανήκουστη για τον εικοστό πρώτο αιώνα εθνοκάθαρση, τεστάροντας συνεχώς τις αντοχές της «διεθνούς κοινότητας». Οι μανούβρες των Αμερικανών, οι δημόσιες δηλώσεις ότι πρέπει να σταματήσουν οι μαζικές αεροπορικές επιδρομές πριν τα Χριστούγεννα είναι στάχτη στα μάτια. Οι Αμερικανοί δίνουν το πράσινο φως στους Ισραηλινούς να συνεχίσουν με κάθε δυνατό τρόπο το ολοκαύτωμα σε βάρος των Παλαιστίνιων.

Στην ίδια κατεύθυνση με τις δηλώσεις Γεραπετρίτη κινούνται και οι δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού ότι στηρίζει την λύση των δυο κρατών στα σύνορα του 67. Ηδη 700.000 εβραίοι έποικοι βρίσκονται στο 60% των καλύτερων εδαφών της Δυτικής Οχθης, όταν πριν το Οσλο, οι έποικοι ήταν περίπου 100.000. Το σιωνιστικό κράτος στρατηγικά στοχεύει στην εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού και στην απομάκρυνσή του απ’ όλη την ιστορική Παλαιστίνη. Το Οσλο ήταν μια παγίδα, προκειμένου να αποδεχτεί ο απομονωμένος από τα αραβικά καθεστώτα Αραφάτ τη συγκρότηση μιας Παλαιστινιακής Αρχής που στο μέλλον θα λειτουργούσε ως το μακρύ χέρι της κατοχής, αυτό που συμβαίνει δηλαδή από το 2005 μέχρι σήμερα. Σύνορα του 67 σημαίνει λιγότερο από το 20% της ιστορικής Παλαιστίνης για τέσσερα εκατομμύρια Παλαιστίνιους, όταν έξι εκατομμύρια Ισραηλινοί θα απολαμβάνουν το υπόλοιπο 80% της Παλαιστίνης και δίπλα τους δυο εκατομμύρια «άραβες ισραηλινοί», δηλαδή Παλαιστίνιοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας θα υποφέρουν από το απαρτχάιντ του Ισραήλ. Οσο για τα οχτώ εκατομμύρια Παλαιστίνιων της διασποράς, αρκετοί από τους οποίους ζουν ακόμη σε καταυλισμους σε αραβικές χώρες, τσιμουδιά! Και ο πιο αφελής καταλαβαίνει την παγίδα «των δυο κρατών» στα σύνορα του 67.

Οι Χούθι ξεκίνησαν ως ένα κίνημα διαμαρτυρίας τη δεκαετία του 90 με θρησκευτικό μανδύα (σιιτικό πολιτικό Ισλάμ) στην κοινότητα των ορεσίβιων Ζαϊντί μουσουλμάνων της βορειοδυτικής Υεμένης εναντίον της διαφθοράς της δικτατορίας του Αμπντουλάχ Σάλεχ, που είχε κι αυτός καταγωγή Ζαϊντί. Η πορεία τους είναι αντίστοιχη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Το 2003 ο ηγέτης των Χούθι άσκησε δριμύτατη κριτική στο καθεστώς της Υεμένης γιατί το τελευταίο υποκλίθηκε πλήρως στην εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ. Η απάντηση από το καθεστώς ήταν αμείλικτη. Η κυβέρνηση έστειλε τανκς και αεροπλάνα στην κοινότητα των Ζαιντί εξοντώνοντας εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο ηγέτης των Χούθι, Χουσείν Αλ-Χούθι. Ο ίδιος εξοντώθηκε με τους συντρόφους του σε μια σπηλιά αφού πρώτα οι κυβερνητικοί σατράπες έριξαν πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά.

Αντί η τρομοκρατία να λυγίσει τους Χούθι, το αντικαθεστωτικό αντάρτικο άρχισε να δυναμώνει στην κοινότητά τους και να ενισχύεται. Σε λίγα χρόνια οι Χούθι άρχισαν να αντιμετωπίζουν ένοπλα και το καθεστώς του Αμπντουλάχ Σάλεχ και την όμορη Σαουδική Αραβία. Στις νέες ανακατατάξεις που έφερε η αραβική άνοιξη, οι Χούθι συμμετείχαν ενεργά στο εξεγερτικό κίνημα που απλώθηκε σε όλη την Υεμένη και ανέτρεψε τον δικτάτορα. Η κυβερνητική εναλλαγή, όμως, δεν οδήγησε σε μια δημοκρατική Υεμένη, όπου ισχύει ένας πολίτης – μία ψήφος, αλλά σε μια νέα σεκταριστική περιχαράκωση αυτή τη φορά προς όφελος της ελίτ εκπροσώπων των σουνιτών της Υεμένης, αποτέλεσμα εν μέρει της δυτικής αποικιοκρατίας που όπως και στο Λίβανο, έτσι και στην Υεμένη έχει αφήσει τα ανεξίτηλα σημάδια της, περιχαρακώνοντας χωριά και πόλεις σε θρησκευτικές κοινότητες και φυλές στις οποίες κουμάντο κάνουν φύλαρχοι. Οι Αμερικανοί με τους Σαουδάραβες φρόντισαν να ενισχύσουν την νέα κυβέρνηση, η οικονομική και πολιτική κρίση, όμως, γιγαντωνόταν. Οι Χούθι, που δεν είναι ένα προλεταριακό κίνημα, παροδικά συμμάχησαν με τον Σάλεχ προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Ο τελευταίος στη συνέχεια προσχώρησε αιφνιδιαστικά στο στρατόπεδο των Αμερικανών και οι Χούθι τον εκτέλεσαν. Η δυτική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα παρουσιάζει πάντα τους Χούθι ως ενεργούμενα του Ιράν. Η αλήθεια είναι ότι οι Χούθι ανέλαβαν το τίμημα της δράσης του με ποτάμια αίματος και ναι σίγουρα απέκτησαν τεχνογνωσία από το Ιράν, πάντα, όμως στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν δικαιώματα που το καθεστώς και ο ιμπεριαλισμός του στερούσε. Όταν τα πραγματικά ενεργούμενα του Ιράν στο Ιράκ τα έβρισκαν με την αμερικανική κατοχή και συγκροτούσαν κυβέρνηση, με εξαίρεση τους σουνίτες που συνέχιζαν το αντάρτικο, οι Χούθι πολεμούσαν τα τσιράκια των Αμερικανών στην Υεμένη.

Το κίνημα Ανσάρ Άλλαχ (η επίσημη μετονομασία των ανταρτών Χούθι και του ευρύτατου μετώπου των υποστηρικτών τους στην Υεμένη) κατέκτησε την εξουσία στο μεγαλύτερο τμήμα της Υεμένης, αντιμετωπίζοντας σε έναν εννιάχρονο αιματηρό πόλεμο την εισβολή του στρατού της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που όπως στη Γάζα, έτσι και στην Υεμένη, είχε την απόλυτη στρατιωτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ. Ο λαός της Υεμένης υπέφερε μια φρικτή πολιορκία με τίμημα εκατομμύρια νεκρούς από λιμό. Κι, όμως, στάθηκε αγέρωχος και αναμετρήθηκε με τους διώκτες του ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια του στη Μέση Ανατολή ως το τέλος. Ακόμη και σήμερα οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια του δεν συγχωρούν ότι ο λαός της Υεμένης σήκωσε το ανάστημά του. Η Υεμένη βρίσκεται σε ένα διαρκές εμπάργκο τροφίμων και καυσίμων, προκειμένου να λυγίσει ο λαός της. Αλλά ο λαός της όχι απλώς δεν λυγίζει, αλλά εκατομμύρια κατεβαίνουν κάθε Παρασκευή στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες.

Η ηγεσία των Χούθι ανοιχτά απείλησε τους Αμερικανούς και τους Σαουδάραβες ότι σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση δεν θα χαριστούν στις πετρελαιοπηγές της Σαουδικής Αραβίας και ο χειμώνας θα είναι βαρύς για τους Ευρωπαίους. Οι Χούθι έχουν τη δυνατότητα και την πολεμική ισχύ να πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Αλλωστε ο πόλεμος σταμάτησε, όταν οι Χούθι είχαν πλέον τη δυνατότητα να επιτεθούν σε πετρελαιοπηγή των Σαουδαράβων.

Οφείλουμε όλοι και όλες να είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση και να αντιταχθούμε στην στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας που προετοιμάζουν οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους στον φτωχότερο λαό της Μέσης Ανατολής, φτωχό γιατί στο σημερινό σύστημα εκμετάλλευσης του πλανήτη δεν σκύβει το κεφάλι, όπως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι “αδελφοί άραβες”, πλούσιο, όμως, σε όλα τα αισθήματα περηφάνειας και αξιοπρέπειας που παρουσιάζουν οι ελεύθεροι λαοί στην ιστορία των αγώνων των λαών για λευτεριά και ανεξαρτησία, που δε διστάζουν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγέρωχους Παλαιστίνιους της Γάζας. Ας φροντίσουμε να πάρουμε διδάγματα από αυτόν τον λαό και να σαμποτάρουμε έμπρακτα την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας σε βάρος του και σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

(η φωτογραφία ειναι από από διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στις 15 Δεκέμβρη}