[Ταξική Αντεπίθεση]
ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΤΑΞΙΚΗ- ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Αλληλεγγύη στη 12χρονη από τον Κολωνό
Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος και της μαφίας
Να τσακίσουμε το τράφικινγκ,
την πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4),
Δευτέρα 8/1 στις 9.00

Στις 8 Γενάρη αρχίζει η δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ της 12χρονης από τον Κολωνό με βασικό κατηγορούμενο τον νεοδημοκράτη μαστροπό και βιαστή Ηλία Μίχο και δεκάδες ακόμη βιαστές. Η δίκη αυτή ξεκινά ενώ έχει γίνει ξεκάθαρο πως βασικά στοιχεία, αποδεικτικά του μεγάλου εύρους και των διασυνδέσεων του κυκλώματος αυτού, έχουν συστηματικά συγκαλυφθεί από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, αλλά και κυβερνητικά στελέχη. Οι επιθέσεις που δέχθηκε η ανήλικη στο σπίτι της, ύστερα από τη δημοσίευση των στοιχείων της από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, η επαναλαμβανόμενη ψυχολογική βία που της ασκήθηκε από τις ανακριτικές και αστυνομικές αρχές, η πλήρης προνοιακή εγκατάλειψή της, είναι μεταξύ άλλων στοιχεία αποδεικτικά των προθέσεων και του ρόλου του κράτους και του παρακράτους σε αυτή την υπόθεση.

Όπως και στην υπόθεση της Ηλιούπολης, βασικός στόχος στην υπόθεση του Κολωνού είναι να μείνει στο απυρόβλητο η Greek Mafia και οι διαπλεκόμενοι με αυτήν εκπρόσωποι του αστικού συστήματος, οι κάθε λογής μπάτσοι, πολιτικοί, κληρικοί, την ίδια ώρα που η προφυλακισμένη μητέρα της επιχειρείται να παρουσιαστεί ως βασική ένοχη της υπόθεσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από τη δικογραφία της υπόθεσης απουσιάζει πλήρως ο «οίκος ανοχής» της οδού Κασσάνδρας, όπου αποδεδειγμένα ο νεοδημοκράτης Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη, υπεύθυνη για τον οποίο είναι η λεγόμενη «Μαρίνα», πρόσωπο-κλειδί της μαφίας, που συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Ηλιούπολης, αλλά και με την υπόθεση μαστροπείας δεκάδων Κολομβιανών γυναικών, εκδιδόμενων στους οίκους ανοχής της.

Όλα τα παραπάνω θα φαίνονταν σκανδαλώδη, αν δεν ήταν αποκαλυπτικά της ίδιας της φύσης του τράφικινγκ, ως της πλέον χαρακτηριστικής έκφρασης της βίας που ασκεί καθημερινά ο καπιταλισμός, απέναντι σε φτωχές γυναίκες, ανήλικες και μη, κατά πλειοψηφία μετανάστριες, στη βάση των ιδεολογικών επιταγών της πατριαρχίας: της πρόσληψης δηλαδή του γυναικείου σώματος ως πεδίου άσκησης βίας, εξουσίας και κερδοφορίας. Η διαπλοκή κράτους, μαφίας, «νόμιμου» και «παράνομου» κεφαλαίου είναι εκείνη που βάζει τη σφραγίδα της και που εγγυάται την απρόσκοπτη δράση των κυκλωμάτων σωματεμπορίας, τόσο διεθνώς, όσο και εγχώρια. Και όσο η κρίση του συστήματος βαθαίνει, όσο το κεφάλαιο θα αποζητά τρόπους να επιβιώσει εις βάρος της τάξης μας, όσο η πατριαρχία και η έμφυλη βία αποτελούν καθημερινό καθεστώς, τόσο η βία του τράφικινγκ θα ανθίζει και θα γενικεύεται.

Ο αγώνας για το τσάκισμα του τράφικινγκ είναι αγώνας ταξικός και αντιπατριαρχικός, και ως τέτοιο, οφείλουμε να τον δώσουμε. Με αφορμή την επερχόμενη δίκη της υπόθεσης του Κολωνού, το ανταγωνιστικό κίνημα, όλες και όλοι εμείς, γνωρίζοντας καλά το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και της δικαστικής μαφίας, ως εγγυητή της έμφυλης βίας και του τράφικινγκ, οφείλουμε να ορθώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης στη 12χρονη, απέναντι στα κυκλώματα σωματεμπορίας, τους μαφιόζους και τους βιαστές, να αναδείξουμε από το λόγο και τη στάση μας την ουσία αυτής της υπόθεσης, τις θεσμικές-συστημικές της προεκτάσεις, τα ταξικά, κοινωνικά και φεμινιστικά επίδικα.